З 16 січня в тестовому режимі запрацює програма обміну ламп розжарювання на енергозбережні світлодіодні. Уряд ухвалив постанову про експериментальний проєкт для ефективного споживання електроенергії, згідно з якою українці матимуть можливість обміняти 5 звичайних ламп на LED. Програма реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» за підтримки Європейського Союзу.

Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Будуть два способи це зробити. Перший — прийти до відділення Укрпошти з паспортом, ідентифікаційним кодом та звичайними лампами. Якщо у відділенні будуть LED-лампи, то їх можна буде поміняти.

Другий спосіб — надійніший та реалізується через застосунок Дія. З оновленням додатка Дія в ньому з’явиться пункт замовлення LED-ламп у вказане відділення, де після підтвердження можна буде гарантовано здійснити обмін протягом 5 робочих днів.

Як розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, на першому етапі бета-тесту програми планується обмін 500 тисяч ламп. Здійснюватися це буде на території шести областей України, після чого за два тижні планується запуск програми по всій Україні.

Тож за необхідності варто стежити за оновленнями Дії та взяти участь у проєкті для ефективного споживання електроенергії. Бета-тест розпочнеться вже цього тижня.