AMD майже визначилися з датою початку продажів Ryzen 7000X3D

Під час анонсу десктопних Ryzen 7000X3D розробники окреслили загальні можливості майбутніх чипів, склад лінійки та висвітлили ключові технічні характеристики CPU. Трохи згодом AMD розкрили певні нюанси й технологічні особливості нових процесорів з мультишаровим компонуванням. Втім, до цього часу підвішеним у повітрі залишалось питання початку продажів моделей зі збільшеним кеш-буфером L3. Початково визначений орієнтир був досить розмитий – лютий 2023 року.

За інформацією Overclock3D та деяких інших ресурсів, сьогодні на офіційному сайті AMD з’являлась інформація про дату початку продажів Ryzen 7000X3D – 14 лютого. Вочевидь, це був би гарний подарунок від AMD всім пристрасним геймерам, які з нетерпінням чекають на можливість зібрати ультимативну платформу для ігор. Але згодом згадка про “Launch Date” на сайті взагалі зникла. Ніякого свята… Але воно все одно обов’язково буде.

AMD обіцяє, що Ryzen 7000X3D стануть найкращими чипами саме для ігрових систем. Велика місткість L3 у багатьох випадках значно впливає на кількість fps. І за цим показником Ryzen 9 7950X3D готовий кинути виклик Intel Core i9-13900K. Принаймні на демонстративних діаграмах все виглядає переконливо, а от фактичний стан справ буде відомий лише напередодні початку продажів, після незалежних тестувань. На жаль, лише десь у той же час ми дізнаємось рекомендовані ціни на Ryzen 9 7950X3D, Ryzen 9 7900X3D та Ryzen 7 7800X3D. Поки що AMD не оголошує вартість нових моделей з 3D V-Cache.