Компанія Apple використовує у своїх пристроях комунікаційні чипи від Broadcom та Qualcomm, і є одним з найбільших замовників у цих компаній — 20% та 22% відповідно. Але в планах купертинців відмовитися від сторонніх чипів, замінивши їх такими власного виробництва, як, наприклад, трапилося з Intel при переході компанії на ARM-процесори Apple Silicon.

Broadcom постачає Apple зв’язок в мережах Wi-Fi та Bluetooth. Qualcomm забезпечує iPhone стільниковим зв’язком. Своєю чергою Apple має наміри замінити їх власним чипом вже до 2025 року. 

Це не перший раз, коли інсайдери розповідають про подібні плани компанії. Раніше повідомлялося, що такі цілі вже були на цей рік. Але виробничі проблеми посунули дедлайни. Наразі компанія стикнулася з перегрівом та недостатньою енергоефективністю. 

Також варто враховувати, що зараз iPhone працює з понад 100 операторів у 175 країнах світу, що відповідно потребує тривалого тестування. А помилитися в продукті, який складає понад половину прибутку компанії, Apple не може собі дозволити.

У 2018 році Apple вже встигла почати працювати над власними модемами, відкривши для цього окремий офіс в Сан-Дієго (поряд зі штаб-квартирою Qualcomm). Наступного року компанія викупила модемний підрозділ Intel за 1 мільярд доларів та мала судові справи з Qualcomm щодо використання патентів.

Наразі компанії не коментують цю ситуацію та дуже обережно висловлюються стосовно майбутньої співпраці.