Компанія BMW продемонструвала свій новий концепт-кар, що розповідає нам про електричне майбутнє. Навіть більше: концепт BMW i Vision Dee представники компанії позначають «NEUE KLASSE» – а саме так вперше позначались автомобілі-прототипи, що зрештою перетворились на BMW 3-серії та відкрили нову епоху життя для компанії. То що ж революційного є в BMW i Vision Dee?

По-перше, це електромобіль. Але компанія BMW взагалі не розповідає про його технічні характеристики. По-друге, тут використана особлива технологія E Ink, що дозволяє змінювати колір: загалом кузов розділений на 240 сегментів, доступно 32 кольори – й це можуть бути геть різні варіації оформлення.

Але, схоже, найголовніше у концепті BMW i Vision Dee – його електронне начиння. Навіть назва «Dee» розшифровується, як Digital Emotional Experience.

Нові цифрові враження обіцяє проєкційний дисплей розміром як усе лобове скло: він має п’ять налаштувань, що перемикаються сенсорним «слайдером» на передній панелі. Причому такий дисплей обіцяють подарувати серійній версії електромобіля. Також концепт BMW i Vision Dee пропонує віртуального «помічника», що зможе навчатись відповідно звичкам власника електромобіля. Зрештою, новий формат керування допоміжними функціями дозолить зменшити кількість перемикачів на передній панелі – основне керування буде зосереджено на широких сенсорних спицях керма.

Сміливий концепт з точки зору нових ідей. Але що з цього ми побачимо в реальності? Дізнаємось вже у 2025 році, коли має дебютувати серійний електромобіль, побудований за мотивами концепту BMW i Vision Dee.