Компанія Gigabyte представила серію ноутбуків AERO Creator з процесорами Intel Core 13-го покоління та графічними процесорами NVIDIA GeForce RTX 40: AERO 16 OLED та AERO 14 OLED.

Серія Gigabyte AERO орієнтована на творців, дизайнерів і офісних працівників, пропонуючи точність передачі кольору, технологію захисту очей від синього світла і легку вагу для високої мобільності як своїх основних характеристик.

Gigabyte AERO 14 OLED та AERO 16 OLED - ноутбуки для творців контенту

AERO 14 OLED має вагу всього 1,49 кг, запатентовану безрамкову конструкцію з 4-ма сторонами та 2,8K QHD+ 14-дюймовий OLED-дисплей зі співвідношенням сторін 16:10, який пропонує 100% широкий колірний обхват кінематографічного рівня DCI-P3, сертифікацію VESA DisplayHDR 600 TrueBlack, а також міжнародну сертифікацію на калібрування кольорів сторонніх виробників і стандарт захисту очей від низького рівня синього світла.

Попри те, що розмір корпусу було зменшено, ноутбук отримав потужну платформу, в якій може використовуватися процесом Intel Core i7-13700H 13-го покоління або процесор i5-12500H 12-го. Платформа NVIDIA Studio на базі графічного процесора NVIDIA GeForce RTX 4050 для ноутбуків підвищує ефективність і функціональність творчих застосунків.

Gigabyte AERO 14 OLED та AERO 16 OLED - ноутбуки для творців контенту

AERO 16 OLED – 16-дюймовий ноутбук, який дисплеєм 4K UHD+ OLED 16:10 з тонкими рамками з чотирьох сторін. Він отримав численні міжнародні професійні сертифікати, зокрема X-Rite 2.0 Factory Display Calibration і Pantone Validated, а також пройшов калібрування. Таким чином, точність передачі кольору дисплея досягла показника Delta E<1, а для кожного ноутбука можна навіть автоматично створити ексклюзивний звіт про результати калібрування кольору.

Крім того, OLED-дисплей сертифікований за стандартами TÜV Rheinland щодо низького рівня синього світла, відсутності мерехтіння та захисту очей Eyesafe 2.0.

Gigabyte AERO 14 OLED та AERO 16 OLED - ноутбуки для творців контенту

Цього року ноутбук оновлений процесором Intel Core 13-го покоління i9-13900H та i7-13700H. Модель також оснащена новітніми графічними процесорами NVIDIA GeForce RTX 40 серії для ноутбуків, аж до NVIDIA GeForce RTX 4070.

Ноутбук підтримує технології NVIDIA Studio для творчих людей, оптимізацію RTX у понад 110 творчих програмах, драйвери NVIDIA Studio для найвищого рівня стабільності та продуктивності у творчих програмах та ексклюзивні інструменти NVIDIA на основі ШІ: Omniverse, Canvas, Broadcast і RTX Remix.

Попередньо встановлений на AERO 16 OLED, NVIDIA Omniverse – це місце, де творці можуть підключати 3D-додатки та співпрацювати в реальному часі. Він розширюється завдяки вдосконаленням Blender та новому набору експериментальних інструментів штучного інтелекту для 3D-художників.

Завдяки технологіям штучного інтелекту користувачі можуть розраховувати на значне покращення ефектів рендерингу та обробки спецефектів за допомогою мультимедійного аудіовізуального редагування та програмного забезпечення для побудови 3D-моделей.