На виставці CES 2023, що проходить цими днями у Лас-Вегасі, компанія Lenovo представила нові продукти, орієнтовані на різні групи користувачів.

YOGA Book 9i — нова модель в лінійці ноутбуків YOGA, за словами виробника, перший повнорозмірний OLED-ноутбук з двома екранами. Він побудований на платформі Intel Evo й оснащений двома 13,3-дюймовими сенсорними OLED-дисплеями з роздільною здатністю 2,8K, 100% охопленням колірного простору DCI-P3 і підтримкою Dolby Vision HDR. YOGA Book 9i — це ноутбук-трансформер, який може легко перетворюватись на планшет або “книгу”, та використовувати екрани “пліч-о-пліч” у портретних режимах або розташовувати їх один над одним. В комплект входять підставка, знімна Bluetooth-клавіатура і фірмовий стилус Smart Pen.

YOGA AIO 9i Desktop — настільний комп’ютер “все-в-одному”. Він оснащений 32-дюймовим безрамковим з трьох сторін дисплеєм з роздільною здатністю 4K та 100% охопленням колірного простору sRGB. Дисплей розташований на тонкій панелі з металевим шарніром, що нахиляється під потрібним кутом. Компактна основа має сім портів на задній панелі, а також вбудований бездротовий зарядний пристрій для смартфонів. YOGA AIO 9i базується на процесорах Intel Core i9 13-го покоління та ноутбучній графіці GeForce RTX 4050. ПК також оснащений чотирма динаміками Harman Kardon та вбудованою інфрачервоною вебкамерою з роздільною здатністю 5 Мп і вбудованим електричним затвором з можливостями “розумного” входу в систему.

Lenovo Tab Extreme — найбільший і один із найпродуктивніших планшетів у продуктовій лінійці Lenovo. Він оснащений 14,5-дюймовим OLED-дисплеєм з роздільною здатністю 3K, колірним охопленням DCI-P3 і частотою оновлення 120 Гц. Lenovo Tab Extreme працює під управлінням Android 13 і базується на восьмиядерному процесорі MediaTek Dimensity 9000. Акустична система складається з восьми 4-канальних динаміків JBL, рівномірно розподілених між низькочастотними й високочастотними динаміками. Максимальний час автономної роботи заявлений на рівні 12 годин.

В комплект до Lenovo Tab Extreme входить перо Lenovo Precision Pen 3, також доступні різні підставки: “звичайна” дворежимна (дозволяє використовувати планшет як у портретному, так і пейзажному режимах) та “база”, що містить у собі клавіатуру з підсвічуванням і підставку з подвійним шарніром, на якій можна встановити планшет, а потім нахилити його під найбільш зручним для користувача кутом огляду — так Lenovo Tab Extreme перетворюється на своєрідний ноутбук.

Lenovo Smart Paper — “розумний папір”, точніше — цифровий блокнот. Це тонкий 10,3-дюймовий сенсорний дисплей на базі E-Ink, який розміщений у легкому суцільнометалевому корпусі. У комплект входить активний стилус без батареї – Lenovo Smart Paper Pen. Його не потрібно заряджати, він оснащений фетровим наконечником і має затримку менше ніж 23 мс. Користувачі можуть вибирати з дев’яти різних налаштувань пера — включаючи кулькову ручку, олівець (дерев’яний і механічний), маркер тощо. Стилус має 4 096 рівнів чутливості до тиску та визначення нахилу пера, а у пристрої є 74 шаблони блокнотів на вибір (наприклад, лінійки, графіки, чистий папір і навіть нотний папір).