Компанія NVIDIA оголосила, що відеокарти RTX 40-ї серії будуть поставлятися в ігрових ноутбуках, починаючи з лютого.

Флагманським варіантом буде RTX 4090, але покупцям будуть доступні й дешевші рішення аж до бюджетної RTX 4050. Звичайно, не варто очікувати, що продуктивність цих графічних процесорів для ноутбуків буде відповідати їх настільним аналогам. Однак, судячи з опису, вони матимуть всі основні можливості, включаючи DLSS 3, яка забезпечує підвищення якості зображення завдяки нейромережі, а також покращене трасування променів.

Що стосується того, які ноутбуки отримають відеокарти RTX 40-ї серії першими, то NVIDIA анонсувала вихід ноутбуків від таких партнерів як Alienware, Dell, Acer, Gigabyte, MSI, Samsung, Lenovo і Razer в різних формфакторах.

Відеокарти NVIDIA RTX 40-ї серії з’являться в ігрових ноутбуках у лютому

Флагманськими моделями лінійки відеокарт для ноутбуків стали GeForce RTX 4090 та 4080. NVIDIA стверджує, що нові відеокарти дозволять ноутбукам виводити зображення з роздільною здатністю 4K на три монітори одночасно при 60 кадрах в секунду, а також забезпечити удвічі швидший експорт відео порівняно із графічними чипами попереднього покоління.

Наступною в лінійці буде йти відеокарта RTX 4070, яка, за словами NVIDIA, забезпечує рівень продуктивності RTX 3080 при меншому енергоспоживанні. Ці чипи 40-ї серії використовують низьковольтну пам’ять GDDR6, що забезпечує вищу продуктивність без споживання великої кількості енергії, що теоретично має покращити час автономної роботи ноутбуків.

Більше нових моделей з NVIDIA RTX 40-ї серії ми побачимо вже в наступні декілька днів завдяки виставці CES 2023.