Виставка CES 2023 ще не розпочала свою роботу (її відкриття відбудеться 5 січня), але компанії вже анонсують продукти, які збираються на ній продемонструвати. Так, Samsung Electronics вже розповіла, що саме збирається привезти на виставку. Зокрема, компанія покаже оновлену лінійку моніторів Odyssey, а саме моделі Neo G9 та OLED G9.

Neo G9 (G95NC), за словами Samsung Electronics, стане першим у світі ультрашироким ігровим монітором з роздільною здатністю “подвійне 4K” (Dual UHD): це 7,680×2,160 точок при співвідношенні сторін 32:9.

57-дюймовий екран виготовлений за технологією quantum mini LED, має кривину 1000R (радіус 1 м) і сертифікацію VESA Display HDR 1000. Екран у Neo G9 матовий, тож на зображені не повинно бути “паразитних відображень” кімнати або самого користувача. У монітора є підтримка DisplayPort 2.1, максимальна частота оновлення екрана становить 240 Гц.

OLED G9 (G95SC) – ще одна модель у лінійці Odyssey, цього разу з панеллю на базі технології QD OLED. Діагональ екрана 49”, це також ультраширокий монітор зі співвідношенням сторін 32:9, роздільною здатністю Dual QHD (5,120×1,440 точок) і кривиною радіусом 1,8 м (1800R). Частота оновлення екрана в OLED G9 також становить 240 Гц, час реакції виробник вказує на рівні 0,1 мс.

OLED G9 має вбудований Smart Hub, завдяки якому його власник може використовувати додатки на кшталт Prime Video, Netflix та YouTube, не включаючи ПК.

Крім ігрової лінійки Odyssey, Samsung Electronics також покаже на CES 2023 монітор для професійної роботи з графікою – ViewFinity S9 (S90PC). Це 27-дюймова модель з роздільною здатністю 5K (5,120 x 2,880 точок), з розширеним колірним охопленням, що покриває 99% простору DCI-P3, та заводським калібруванням (заявлена точність кольоровідтворення – середнє значення ΔE ≦ 2).

Виробник зазначає, що у ViewFinity S9 є вбудований інструмент Color Calibration Engine, завдяки чому користувач зможе налаштовувати параметри зображення – гамму, баланс білого тощо, за допомогою власного смартфона (потрібен фірмовий додаток Samsung Smart Calibration). У монітора також є вбудована 4K-камера SlimFit і нативна підтримка відеоконференцій через додатки типу Google Meet у Smart Hub.

І остання модель, яку Samsung Electronics продемонструє на CES 2023 – Smart Monitor M8 (M80C). Це “універсальний” 4K-монітор з вбудованою оболонкою Smart Hub і ігровою стримінговою платформою Samsung Gaming Hub. Smart Monitor M8 представлений у ще одній діагоналі – 27” (на додаток до 32” моделі минулого року).

Samsung Electronics представить оновлену лінійку моніторів на CES 2023

Smart Monitor M8 пропонується у чотирьох колірних рішеннях: синьому (Daylight Blue), зеленому (Spring Green), рожевому (Sunset Pink) та білому (Warm White) – як бачимо, традиційного для десктопних моніторів чорного варіанта у нього немає.

За словами виробника, завдяки вбудованому SmartThings Hub до Smart Monitor M8 можна підключати сотні сумісних пристроїв для створення “розумного будинку”: світильники, камери, вхідні дзвінки тощо. Виконується це завдяки підтримці функціональності Matter та стандартів Home Connectivity Alliance, до якого Samsung Electronics приєдналася на початку 2022 р.