Компанія Amazon розпочала доставку замовлень за допомогою дронів. Amazon Prime Air зараз працює в Локфорді, штат Каліфорнія, та Коледж-Стейшн, штат Техас, доставляючи невелику кількість посилок якраз до новорічних свят, повідомляє ArsTechnica.

У серпні цього року гігант роздрібної торгівлі отримав дозвіл від Федерального управління цивільної авіації на використання дронів для доставки посилок. Максимальне корисне навантаження для Prime Air становить 2,2 кг (5 фунтів), і Amazon заявляє, що 85% його відправлень підпадають під цю вагу.

Жителі обох міст можуть підписатися на послугу, а Amazon потім підтвердить, що компанія може безпечно доставити посилку за адресою клієнта. Після того, як замовлення буде зроблено, клієнт отримає приблизний час доставки та інформацію для відстеження.

«Дрон долетить до призначеного місця доставки, спуститься на задній двір клієнта і зависне на безпечній висоті», – заявили в Amazon. «Потім він безпечно випустить посилку і знову підніметься на висоту».

Локфорд — невелике сільське містечко з населенням близько 3500 жителів, розташоване приблизно в 80 км на південний схід від Сакраменто і на північний захід від Стоктона, що робить його ідеальним місцем для пілотування доставки дронами. Коледж-Стейшн знаходиться приблизно в 160 км на північний захід від Х’юстона і є домом для Техаського університету A&M.

«Наша мета – безпечно підняти наші безпілотники в небо. Ми починаємо в цих громадах і з часом будемо поступово розширювати доставку дронами для більшої кількості клієнтів», – сказала Наталі Бенк, прессекретар Amazon Air, в інтерв’ю KTXL Fox 40 в Сакраменто, яка першою повідомила про запуск Prime Air.

Amazon використовує дрон доставки MK27-2 з шістьма пропелерами та зараз в першу чергу зосереджена на безпеці. Хоча дрони літають автономно, використовуючи алгоритми для уникнення перешкод, таких як лінії електропередач і димарі, компанія поки що стежить за ними за допомогою людей-операторів.