Більшість звільнених у США працівників технологічних компаній знаходять роботу незабаром після початку пошуку, оскільки роботодавці продовжують шукати працівників. Про це свідчить нове опитування ZipRecruiter.

Близько 79% працівників, нещодавно найнятих після звільнення або припинення діяльності технологічної компанії, знайшли нову роботу протягом трьох місяців з моменту початку пошуку, згідно з опитуванням ZipRecruiter, проведеним серед нових співробітників. Це трохи нижче 83% частки всіх звільнених працівників, які були працевлаштовані за той самий час.

Майже чотири з 10 раніше звільнених технічних працівників знайшли роботу менш ніж через місяць після того, як почали її шукати.

«Незважаючи на масштабні звільнення, заморожування найму і скорочення витрат, що відбуваються в сфері високих технологій, багато технічних працівників знаходять роботу напрочуд швидко, – сказала Джулія Поллак, головний економіст ZipRecruiter. – Вони, як і раніше, залишаються найбільш затребуваними працівниками з найбільш затребуваними навичками».

Працівники, які раніше працювали в інших галузях, включаючи розваги та відпочинок, транспорт і доставку та виробництво, також швидко знайшли нові робочі місця, свідчать дані опитування.

Ринок праці для технічних працівників сповільнюється, оскільки економіка в цілому слабшає під тиском підвищення процентних ставок Федеральної резервної системи та високої інфляції. Звільнення і заморожування найму відбуваються в стартапах і великих технологічних компаніях, таких як Amazon.com Inc. і материнська компанія Facebook Meta Platforms Inc., які агресивно наймали співробітників на початку пандемії Covid-19. Скорочення зачіпають працівників технічних спеціальностей, таких як інженери-програмісти та інші корпоративні посади, включаючи рекрутерів.

При цьому технологічні фірми, які проводять скорочення, переважають над тими, які наймають працівників.

Менша частка технологічних працівників витрачає тривалий час на пошук роботи після звільнення. За даними ZipRecruiter, близько 5% звільнених технічних працівників, які знайшли роботу з квітня по жовтень, витратили понад шість місяців на пошуки роботи, в порівнянні з 26% тих, хто був найнятий в період з серпня 2021 року по лютий 2022 року.

Короткострокові пошуки роботи у сфері технологій стали дещо менш поширеними, оскільки ринок праці сповільнюється порівняно з початком року. За даними ZipRecruiter, серед людей, які нещодавно втратили роботу і раніше працювали в сфері технологій, 37% знайшли нову посаду протягом одного місяця з моменту початку пошуку. Порівняно з 50% в лютневому опитуванні.

За даними ZipRecruiter, близько 74% працівників, нещодавно найнятих після втрати або звільнення з роботи в технологічній компанії, залишилися в галузі. Інші, які раніше працювали в технологічних компаніях, перейшли на роботу в такі галузі, як роздрібна торгівля, фінансові послуги та охорона здоров’я протягом шести місяців, що закінчилися в середині жовтня.

Роботодавці в цілому швидко реагують на кандидатів на роботу, ймовірно, через страх втратити їх на конкурентному ринку з історично низьким рівнем безробіття в 3,7%.

9 з 10 респондентів опитування ZipRecruiter заявили, що отримали відповідь від рекрутера або менеджера з найму протягом тижня після подачі заявки на роботу.

В останньому опитуванні ZipRecruiter взяли участь 2 550 жителів США, які почали нову роботу протягом шести місяців, що закінчилися в середині жовтня.