28 грудня Стену Лі (Стенлі Мартін Лібер) мало б виповнитися 100 років, проте відомий сценарист коміксів та головний редактор видавництва Marvel Comics помер у 2018 році, не відсвяткувавши цю знаменну дату. До останніх років свого життя він залишався публічною фігурою Marvel, з’являючись у фільмах по коміксах видавництва, хоча й пішов у відставку ще 1996 року.

Компанія Disney, що з 2009 року володіє Marvel Comics, повідомила до 100-го дня народження Стена Лі, що наступного року на стримінговому сервісі Disney+ вийде документальний фільм про його життя.

Поки що ні Disney, ні Marvel не розкривають багато деталей про проєкт, хоча показали перший тизер, що містить деякі епізодичні ролі Лі у фільмах кіновсесвіту Marvel. Поки що незрозуміло, чи буде документальний фільм повністю висвітлювати складне життя Лі, або хто буде залучений до розповіді його історії.

Нагадаємо, що співпрацюючи з художниками Стівом Дітко та Джеком Кірбі, Стен Лі взяв участь у створенні таких відомих супергероїв Marvel, як Людина-павук, Фантастична четвірка, Люди Ікс, Залізна людина, Тор, Халк, Доктор Стрендж та багатьох інших.