Компанія LG та корейський стартап Asleep, що займається технологіями штучного інтелекту, працюють над створенням «розумної» побутової техніки, яка зможе визначати, коли користувач спить, і відповідно підлаштовуватися під нього, повідомляє The Korea Economic Daily.

ШІ-технологія Asleep дозволяє користувачам відстежувати чотири стадії сну на основі звуків дихання, використовуючи пристрої з мікрофонами, такі як смарттелевізори та смартфони. LG планує інтегрувати цю технологію в інші продукти, такі як телевізори, холодильники, кондиціонери, очищувачі повітря та пральні машини.

Завдяки цій інформації прилади можуть вмикатися або вимикатися та оптимізувати налаштування залежно від того, спить користувач чи ні. Наприклад, кондиціонер LG Whisen може автоматично регулювати та оптимізувати температуру в приміщенні залежно від того, на якій стадії сну перебуває користувач. Інші пристрої, такі як очищувач повітря LG Aero Furniture, можуть переходити в режим сну, якщо виявлять, що користувач не спить.

Asleep представить свій API Sleeptrack, технологію, яка вимірює сон і передає інформацію продуктам інших компаній, на виставці CES 2023 в наступному місяці.