Компанія Subaru підготувала нову версію популярної моделі Forester для японського ринку – вона отримала назву XT-Edition. А разом з тим, кросовер Subaru Forester XT-Edition отримав численні декоративні елементи чорного кольору: колісні диски, корпуси дзеркал, оздоблення решітки радіатора. Крім того, вперше автомобіль Subaru Forester XT-Edition отримав насичений синій колір, що раніше пропонувався для версій на ринку США.

Однак більш цікаво про те, чого автомобіль не отримав – він не отримав мультимедійну систему з великим кольоровим дисплеєм. Взагалі. Ніякої системи, навіть звичайної магнітоли. Замість цього посеред передньої панелі встановлена звичайна темна «заглушка». Відсутність «планшету» – чи це не ідеал та мрія для справжніх шанувальників Subaru?

Варто відзначити, що для цього автомобіля пропонується опція. Але якщо ви подумали про повернення магнітоли чи дисплею, то помилились. Єдина опція для Subaru Forester XT-Edition – це електропривод кришки багажника.

Отже: зміни помітні, але не радикальні. Технічних відмінностей й взагалі немає – автомобіль запропоновано з 1,8-літровим бензиновим турбодвигуном на 175 «коней». Ця потужність передається на всі чотири колеса завдяки системі повного приводу Symmetrical AWD.

До речі, саме 50-річному ювілею появи повного приводу на автомобілях Subaru й присвячений запуск цієї спецверсії Subaru Forester XT-Edition. Автомобіль вже доступний в Японії за ціною від $25 тис.