Через повномасштабне вторгнення російської армії чимало українців були змушені виїхати з країни. За даними Київстар, понад 2 млн абонентів мережі все ще залишаються поза Україною. Для того, щоб вони мали можливість підтримувати зв’язок з рідними та близькими, Київстар вдалося домовитися з європейськими колегами для продовження дії послуги «Роумінг як вдома» на 2023 рік. 

Послуга безоплатна та працює у 27 країнах Європи, а саме: Польща, Словаччина, Румунія, Угорщина, Молдова, Німеччина, Італія, Литва, Чехія, Франція, Болгарія, Іспанія, Естонія, Латвія, Австрія, Нідерланди, Бельгія, Хорватія, Данія, Фінляндія, Греція, Ірландія, Люксембург, Словенія, Швеція, Португалія, Велика Британія.

«Завдяки пільговим умовам від наших партнерів у березні ми першими запустили українські тарифи за кордоном, які діють вже 10 місяців. Скоро ми з іноземними операторами повертаємося до комерційних засад співпраці. Але після тривалих перемовин нам вдалося домовитися про такі умови, щоб мільйони клієнтів Київстар залишалися з українським зв’язком. Роумінг як вдома працюватиме й у наступному році у 27 країнах Європи. Я вдячний партнерам, які тривалий час допомагали українцям бути на зв’язку і пішли нам на зустріч зараз», — коментує керівник департаменту додаткових послуг та операторських відносин Київстар Олександр Галушко.

Продовжуючи сплату за поточним тарифом, абоненти так само зможуть дзвонити без обмежень всередині мережі, а також витрачати тарифні хвилини на дзвінки в інші українські мережі та на номери країни перебування. Інтернет-трафік в тарифі також може використовуватися в європейських країнах.

Зверніть увагу, що в Єгипті, Норвегії та Швейцарії «Роумінг як вдома» більше не діє.