Федеральна комісія зі зв’язку США (FCC) запропонувала накласти штраф у розмірі $299 997 000 на «найбільшу фірму, що займається рободзвінками», яку вона коли-небудь розслідувала. Це буде найбільший штраф за всю історію FCC, і він націлений на фірму, яка зробила понад 5 мільярдів дзвінків за три місяці, що достатньо для того, «щоб зателефонувати кожній людині в Сполучених Штатах 15 разів».

Операцією керують Рой Кокс-молодший і Майкл Аарон Джонс через свою панамську компанію Sumco, а також інші компанії. У липні цього року FCC вперше в історії видала «Повідомлення K4» і «Наказ N2», які зобов’язали всіх американських телефонних операторів припинити передачу трафіку, пов’язаного з шахрайськими дзвінками стосовно гарантій на автомобілі.

«Це призвело до масового, 99-відсоткового падіння обсягу таких дзвінків з червня, згідно з даними RoboKiller (програми для блокування спаму)», — написала FCC.

FCC запропонувала свій найбільший в історії штраф, тому що вона виявила, що рободзвінки відповідають критеріям «кричущих порушень». Споживачі описували дзвінки як «безперервні» та «переслідування», а роботи використовували брудні практики, такі як дзвінки медичним працівникам з фейкових номерів лікарень. Фірма також порушувала численні правила FCC, наприклад, не ідентифікувала абонента на початку повідомлення.

Дзвінки починалися з повідомлення на кшталт «ми намагалися зв’язатися з вами щодо продовження гарантії на ваш автомобіль» і пропонували поговорити з «фахівцем з гарантійного обслуговування». Robokiller радить користувачам по можливості уникати таких дзвінків, не піддаватися на підказки та, перш за все, ніколи не надавати особисту інформацію, наприклад, банківські реквізити.