Перші Apple Watch 2015 року повністю покладалися на навігацію в iPhone. Рік потому друге покоління все ж отримало вбудований GPS, але годинник все одно при можливості користувався даними з iPhone. Компанія пояснювала це оптимізацією енергоощадження Apple Watch.

Але з новішими моделями це вже працює інакше. Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra та навіть Apple Watch SE 2 вже постійно користуються власним вбудованим GPS, навіть якщо iPhone користувача знаходиться поряд. На це в документації ґаджета звернуло увагу видання DС Rainmaker.

«Apple Watch Ultra, Series 8 та SE (2-го покоління) використовують вбудований в Apple Watch GPS, навіть коли ваш iPhone поруч. Для збереження заряду акумулятора старіші моделі Apple Watch використовують GPS з вашого iPhone, якщо він доступний», — пояснюється в розділі калібрування пристрою на сайті компанії.

В першу чергу це цікаво користувачам, які займаються спортом та трекають активність за допомогою лише годинника. І не дивно, що з автономністю Apple Watch Ultra компанія пішла на такий крок. А от простішим моделям це має даватися трохи важче.

Також варто зазначити, що нові моделі Apple Watch, а заразом iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max, цього року отримали підтримку дводіапазонного GPS, що має поліпшити точність визначення локації в містах та покращити точність фінальних даних, які збирає пристрій для користувача.