Один з найвідоміших ігрових “довгобудів”, шутер Duke Nukem Forever вийшов у результаті зовсім не таким, як його обіцяв розробник під час анонсу. За 15 років “виробничого пекла” проєкт змінив розробника, рушій тощо – і в результаті у 2011 р. вийшла зовсім інша гра.

Але напрацювання 3D Realms залишалися – побачити їх можна було у відомому трейлері, який розробник з помпою продемонстрував на виставці E3 2001. Свого часу хакери вкрали ранні білди гри, і зараз команда фанатів під назвою Mighty Foot Productions працює над амбіційним проєктом: закінчити власноруч те, що не вдалося зробити 3D Realms, тобто випустити “оригінальний” Duke Nukem Forever зразка 2001 року.

Проєкт має назву Duke Nukem Forever 2001 Restoration Project і знаходиться в розробці, якщо вірити офіційному опису, вже понад 20 років – з того самого часу, як стався витік білдів гри. І от зараз розробник нарешті випустив першу версію – First Slice Version. Вона містить у собі першу главу – 9 рівнів плюс один секретний, 12 видів зброї, редактор карт та мережевий режим.

Завантажити першу версію Duke Nukem Forever 2001 Restoration Project можна на сторінці проєкту на Mod DB.