Міністерство цифрової трансформації України разом з Whitebit, Filecoin Foundation for the Decentralized Web, а також Atlantis world відкривають безоплатний курс із криптограмотності для українців. Він допоможе українцям краще опанувати блокчейн та надалі розвивати цифрову економіку країни. 

Розробкою курсу займалися експерти форсайту «Віртуальні активи 2030». На охочих долучитися чекають 100 годин теоретичних та практичних занять, робота з реальними кейсами на наявних платформах та два формати (самостійне навчання та як факультатив у ЗВО).

«Мета курсу — навчити українців грамотно використовувати криптоактиви.  Це відкриє нові можливості розвитку для бізнесу та людей» — йдеться у повідомленні Міністерства.

Запуск програми заплановано на лютий 2023 року на порталі Дія.Цифрова освіта. Для реєстрації потрібно заповнити відповідну форму. 

«Вже кілька років команда Мінцифри активно працює над запуском ринку віртуальних активів. Це стане потужним стимулом для розвитку цифрової економіки. І готовність українського суспільства до цього грає важливу роль. Наша мета — навчити українців грамотно використовувати криптоактиви» — коментує голова Мінцифри Михайло Федоров.