Компанія Pine64, яка займається пристроями з Linux, повідомила про оновлення планшета з незвичною для таких пристроїв операційною системою.

Нове покоління PineTab 2 отримає процесор RK3566, який згідно з заявою має забезпечити кращі енергоефективність та теплообмін. Також директор з комунікацій виробника Лукаш Ерецінський (Lukasz Ereciinski) зазначив, що цей процесор має краще співвідношення ціни/продуктивності, а також може стати основним кандидатом для мобільних систем.

Металевий корпус нового планшета також може похизуватися простим відкриванням, що дозволить легко апгрейдиди та ремонтувати пристрій. Разом з цим у нього буде знімна клавіатура, що дає змогу зекономити гроші на аксесуарах, якщо такі не потрібні.

Щодо пам’яті, то тут виробник запропонує дві комбінації: 4/64 ГБ або 8/128 ГБ. На корпусі також можна буде знайти два порти USB-C (2.0 та 3.0), micro-HDMI, слот для карт пам’яті microSD та порт для навушників. Разом з цим планшет має дві камери: 2 та 5 МП.

Вартість новинки поки що не оголошено. Виробник планує точніше зазначити ціни та старт продажів приблизно до Китайського Нового року.