«Київстар» повідомив про запуск нової ініціативи «Бізнес єднається заради перемоги», в рамках якої пропонує власникам генераторів підключатися до них на комерційній основі, щоб забезпечити абонентів зв’язком.

В компанії зазначають, що продовжують підтримувати роботу окремих критичних елементів мережі, використовуючи власні генератори, проте забезпечити живленням усі 13,5 тисяч об’єктів по всій Україні не можуть. Адже це залежить від багатьох факторів: наявності великої кількості генераторів і можливостей їхнього обслуговування та охорони, закупівель палива і логістики, особливостей розміщення обладнання і санітарних обмежень, залученості персоналу тощо.

Аби забезпечити роботу телеком-обладнання під час відключення електроенергії, «Київстар» може заживлювати його від генераторів інших компаній або фізичних осіб. Як зазначає оператор, такі підключення вже відбуваються в різних населених пунктах України. Всюди, де є потреба у створенні альтернативної точки живлення, оператор готовий на комерційних умовах співпрацювати з місцевими бізнесами та громадянами.

Щоб долучитись до проєкту «Бізнес єднається заради перемоги», необхідно мати генератор потужністю від 6 кВт і заповнити форму зворотного зв’язку на сайті або ж написати на [email protected] про готовність до співпраці. Після отримання заявки фахівці «Київстар» мають надати відповідь із технічними деталями та умовами використання генератора.