Ілон Маск ніколи не заявляв про наміри назавжди очолити Twitter. Інвесторам було сказано, що він буде керувати компанією від трьох до шести місяців, а не всього шість тижнів після того, як став власником.

При цьому Ілон Маск є мажоритарним акціонером Twitter. Але поглинання вартістю $44 млрд було частково профінансоване зовнішніми інвесторами, які включають венчурні фонди, заможних приватних осіб, корпорації та суверенні фонди.

Минулі вихідні були дуже неспокійними для Twitter, включаючи призупинення роботи акаунтів деяких журналістів і блокування користувачів через згадки або посилання на їхні акаунти в інших соціальних мережах.

Кульмінацією стало опитування Маска в Twitter, де він запитував, чи повинен піти у відставку з посади голови Twitter Понад 57% користувачів відповіли ствердно.

Але, схоже, що наступника ще не обрано, і незрозуміло, чи піде Маск у відставку негайно, чи використає результати опитування для запуску процесу пошуку генерального директора. Варто також підкреслити, що будь-який новий генеральний директор буде звітувати перед Маском, тому зміна може бути більш стилістичною, ніж суттєвою.

Всі інвестори знали, що Ілон Маск схильний до нелінійних бізнес-рішень, але одна група була неприємно вражена тим, як він публічно напав на рекламодавців Twitter, відволікаючись на суперечки зі ЗМІ. Загальна думка цих інвесторів сходиться до того, що Маск вже вирішив, що він переплатив, і, таким чином, більше не цінує їхні інвестиції так, як має це робити.

Проте деякі оптимістично налаштовані інвестори вважають, що Маск значною мірою зробив те, що обіцяв — скоротив витрати та збільшив залученість. Короткостроковий біль заради довгострокової вигоди. Одне джерело в цьому таборі додає, що, хоча Маск написав вчора у Твіттері, що компанія була “на швидкій доріжці до банкрутства з травня”, це неправда. Маск вже раніше застосовував цей самий прийом до SpaceX як риторичний інструмент для мотивації як себе, так і інших.

Інвестори Twitter визнають, що у Маска були дуже погані вихідні, але його минулий успіх з SpaceX і Tesla дає впевненість, що він зрештою розбереться з цим.