Вийшов перший трейлер фільму Крістофера Нолана «Оппенгеймер» – трилера, знятого у форматі IMAX, який спробує занурити глядачів у парадоксальну історію людини, яка ризикує знищити світ заради його порятунку.

Головні ролі у фільмі виконали Кіліан Мерфі у ролі Роберта Оппенгеймера та Емілі Блант у ролі його дружини, біолога та ботаніка Кетрін «Кітті» Оппенгеймер. Лауреат премії «Оскар» Метт Деймон зіграв генерала Леслі Гровза-молодшого, директора Манхеттенського проєкту, а Роберт Дауні-молодший — Льюїса Штрауса, комісара-засновника Комісії з атомної енергії США.

У фільмі також знявся лауреат премії «Оскар» Рамі Малек, окрім того, Нолан воз’єднався з восьмиразовим номінантом на премію «Оскар» актором, сценаристом і режисером Кеннетом Браною.

Фільм знято за мотивами книги «Американський Прометей: Тріумф і трагедія Роберта Оппенгеймера» Кая Берда та покійного Мартіна Шервіна, яка отримала Пулітцерівську премію.

Фільм «Оппенгеймер» знятий у поєднанні широкоформатної кінозйомки на плівку IMAX 65 мм, включаючи, вперше в історії, фрагменти чорно-білої аналогової кінозйомки IMAX.