Данська поліція створила спеціальний онлайн підрозділ під назвою Politiets Online Patrulje (Поліцейський онлайн-патруль) задля посилення цифрової присутності, щоб громадяни, як і на вулиці, могли вступати в діалог із цифровим поліцейським в Інтернеті.

Цей підрозділ «патрулюватиме» соціальні мережі, де поліціанти зможуть вести діалог зокрема з дітьми та молоддю, запобігати неадекватній поведінці та злочинам, а також втручатися у разі вчинення правопорушень.

Поліцейський онлайн патруль

Громадяни можуть зв’язатися з Поліцейським онлайн-патрулем через Facebook Messenger, якщо хочуть поскаржитися на підозрілу поведінку в Інтернеті або якщо їм потрібна порада щодо безпечної навігації в Мережі.

Ба більш, офіцери патруля мають акаунти в онлайн-іграх Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite та Minecraft, часом грають з молоддю і навіть стрімлять ігри у Twitch.

Данська поліція створила Поліцейський онлайн-патруль, який грає в ігри з молоддю

Крім того, Поліцейський онлайн-патруль має власний Discord-сервер (Politiets Online Patrulje#8787 – Discord-ID: 960490404753596427), акаунти патрульних у Steam, Minecraft та Fortnite (користувачі Betjent01, Betjent02, Betjent03, Betjent04 на усіх цих платформах), сторінку в TikTok та Instagram.

Поліцейський онлайн-патруль діє з квітня 2022 року та є частиною багаторічної угоди з урядом про створення цифрового патрульного підрозділу.