Джон Кармак, титан технологічної індустрії, відомий своєю роботою над віртуальною реальністю, а також класичними іграми, такими як Doom і Quake, залишає посаду технічного директора компанії Meta, повідомляють Business Insider і The New York Times.

Кармак приєднався до Oculus як технічний директор у 2013 році, після того, як допоміг просувати оригінальні прототипи Oculus Rift, які він отримав від Палмера Лакі, і був залучений в Meta, коли компанія (тоді Facebook) придбала Oculus у 2014 році. Однак у 2019 році він зменшив свою роль у компанії, пішовши з посади технічного директора Oculus, щоб перейти на нову роль технічного директора з питань консалтингу.

У той час він сказав, що збирається працювати над штучним інтелектом — і в серпні 2022 року стало відомо, що працювати він буде не в Meta, а у своєму новому стартапі Keen Technologies.

За зізнанням Кармака, він віддавав близько 20 відсотків свого часу роботі в Meta.

Судячи з відвертого повідомлення Кармака про звільнення співробітників Meta, він, схоже, незадоволений тим, як ідуть справи в компанії.

У своєму виступі на Meta Connect у жовтні цього року Кармак розказав, що у віртуальній реальності є багато речей, які його не влаштовують. Він вказав на те, як важко користувачам швидко оновлювати гарнітури, скептично оцінив прогрес Horizon Worlds як соціальної платформи та розкритикував рішення Meta підняти ціни на Quest 2 і випустити Quest Pro вартістю $1500 доларів.