Компанія Amazon заявила, що стане видавцем наступної гри популярної франшизи Tomb Raider, що стало переворотом для бізнесу відеоігор технологічного гіганта, повідомляє The New York Times.

Tomb Raider, пригодницька гра, розроблена каліфорнійською ігровою студією Crystal Dynamics, розповідає про героїню Лару Крофт, британського археолога, яка подорожує недослідженими гробницями по всьому світу, вирішуючи головоломки та борючись з лиходіями.

Останні версії гри, як і відома гра 2018 року Shadow of the Tomb Raider, були опубліковані японською компанією Square Enix. Франшиза також надихнула кілька художніх фільмів.

Crystal Dynamics все ще є розробником майбутньої гри, яка поки не має дати виходу і знаходиться на ранній стадії розробки. Але Amazon буде видавцем, тобто компанія тісно співпрацює з Crystal Dynamics над «творчою підтримкою» і відповідає за такі завдання, як маркетинг, доставка гри на різні роздрібні та онлайн-платформи, а також реклама.

Нова гра Tomb Raider стане першою великою грою, опублікованою Amazon Games, яка роками намагалася увірватися в складний, ізольований світ розробки ігор, перш ніж врешті-решт знайти свою нішу з багатокористувацькими онлайн-іграми. Розміщення флагманської однокористувацької гри у своєму портфоліо може стати значним кроком та підвищити довіру до Amazon в індустрії.

«Це величезний момент для нас», – сказав в інтерв’ю Крістоф Хартманн, віцепрезидент Amazon Games. «Якби хтось сказав вам чотири роки тому, що Amazon створює ігри, ви б розсміялися».

У 2021 році компанія Google, яка також намагалася вийти на ринок відеоігор, закрила власний підрозділ з розробки ігор свого стримінгового сервісу Stadia, перш ніж оголосити цього року про закриття всього проєкту. Дехто вважав, що Amazon та її амбіції у сфері відеоігор може спіткати подібна доля.

Але Amazon нарешті випустив популярну багатокористувацьку гру New World минулої осені, а навесні цього року випустив ще одну гру, яка була добре прийнята, – Lost Ark.

Tomb Raider може розвинути цей успіх. Хоча Amazon є пізнім гравцем на ринку відеоігор і відстає від інших компаній, таких як Microsoft, пан Хартманн каже, що вважає, що час на його боці, тому що він є лише частиною великої компанії, яка є терплячою і не вимагає негайного фінансового успіху.

«Я не беру участь у щурячих перегонах, хто кого перевершить — я тут для того, щоб створювати чудові ігри», – сказав він.

Після завершення трилогії ігор про походження Лари Крофт, нова гра Tomb Raider повернеться «до нашого коріння», сказав Скот Амос, глава студії Crystal Dynamics, хоча він зазначив, що ще занадто рано розкривати багато деталей.