Коментарі в YouTube ніколи не створювали виключно ввічливе середовище (щоправда, це можна сказати про будь-яку частинку інтернету). Образи, погрози, хейтспічі — «звичайний четвер» для коментаторів. Раніше сервіс намагався показувати попередження в момент написання коментаря, що мало трохи стримати коментатора. Тепер сервіс вдався до серйознішого кроку у боротьбі з образами.

YouTube надсилатиме повідомлення користувачу, чий коментар було видалено за порушення правил платформи. Якщо ж він продовжить поводити себе таким чином, коментатор не зможе писати нові коментарі наступні 24 години. 

Компанія розповідає, що перед запуском такої практики провела дослідження, яке показало, що сповіщення та тайм-аути давали результати.

На жаль, наразі подібні елементи «покращання поведінки» коментаторів доступні для англомовних користувачів, хоча попередження під час набору коментаря також є й для іспанської мови. В майбутньому компанія планує розширити підтримку інших мов.

«Наша мета полягає в тому, щоб захистити творців від користувачів, які намагаються негативно вплинути на спільноту за допомогою коментарів, а також запропонувати більшу прозорість користувачам, яким, можливо, видалили коментарі через порушення політики, і сподіваємося допомогти їм зрозуміти наші правила спільноти», — йдеться в заяві компанії.

Звісно, якщо користувач вважає, що коментар був помилково оцінений образливим, для цього є форма зворотного зв’язку. Але чи поверне вона видалений коментар — невідомо.

Зазначається, що завдяки ШІ YouTube вдалося видалити 1,1 млрд спам-повідомлень лише в першій половині 2022 року. Це також допомагає відстежувати та видаляти ботів в лайв-чатах. Але ШІ важко працювати з образами, адже коментатори використовують чимало сленгу та навмисно пишуть слова з помилками. Це лише обтяжує роботу з іншими мовами.