Сервіс коротких вертикальних відео TikTok, який за останні роки набув шаленої популярності, почав тестувати горизонтальні повноекранні відео серед вибраних користувачів по всьому світу, повідомляє TechCrunch.

Користувачі, які мають доступ до тестової функції, бачать нову кнопку «повноекранний режим» на квадратних або прямокутних відео у своїй стрічці. Це дозволяє розгорнути відео на всю площину екрана смартфона. Формат, до якого вже давно звикли користувачі YouTube.

Стережись, YouTube: TikTok починає тестування горизонтального повноекранного відео

Тестова функція знаменує собою ще один спосіб, яким TikTok впевнено проникає на територію YouTube. На початку цього року сервіс надав користувачам можливість завантажувати відео тривалістю до 10 хвилин. Цей крок розглядався як спосіб для TikTok залучити тих самих творців довгих відео, які зазвичай розміщують контент на YouTube. З розширенням творці отримали більше гнучкості для зйомки таких речей, як кулінарні демонстрації, уроки краси, освітній контент, комедійні скетчі та багато іншого, без необхідності занадто турбуватися про тривалість відео.

Тепер, коли TikTok вже деякий час підтримує довший контент, для компанії має сенс покращити досвід перегляду для користувачів, які переглядають такі відео, а також зробити творчий досвід кращим для авторів. Останні часто додають повідомлення «поверніть смартфон» на початку відео, щоб користувачі могли повністю насолодитися контентом, який буде відтворюватися, якщо вони записали відео в горизонтальному положенні. З цією функцією авторам більше не доведеться цього робити.

Як і у випадку з будь-якою тестовою функцією, невідомо, коли та чи планує TikTok випустити повноекранний режим для всіх користувачів. Варто також зазначити, що якщо TikTok вирішить випустити цю функцію офіційно, кінцевий продукт може мати інший вигляд, ніж тестовий.

Один зі способів, яким TikTok може змінити функцію до офіційного розгортання, — це зробити її інтуїтивно зрозумілішою. Зараз користувачам потрібно натиснути кнопку, щоб перейти в повноекранний режим, але, можливо, в майбутньому це можна буде зробити звичним поворотом смартфона в горизонтальне положення.