Безплатне Next Gen оновлення для The Witcher 3: Wild Hunt має вийти вже зовсім скоро, 14 грудня. Воно буде доступне на ПК, PlayStation 5 та Xbox Series X|S, і CD PROJEKT RED опублікував нову інформацію стосовно цього апдейту.

Так, він оновить гру до версії 4.0 і додасть підтримку моделі затемнення Ambient Occlusion, плюс функції трасування променів: на всіх платформах воно використовуватиметься для реалізації глобального освітлення (Global Illumination), а на ПК додатково ще й для розрахування відблисків та тіней.

Також до Next Gen оновлення увійдуть деякі моди — як офіційні, так і розроблені гравцями (The Witcher 3 HD Reworked Project, HD Monsters Reworked, Immersive Real-time Cutscenes, World Map Fixes тощо).

Для усіх головних персонажів будуть покращені текстури й власні тіні з високою роздільною здатністю навіть поза роликами. Покращення отримало й навколишнє середовище: з’явиться новий тип погоди, оновлені текстури неба, вода, рослинність і глобальне освітлення.

Також у The Witcher 3: Wild Hunt Next Gen з’явиться фоторежим, можливість ставити ролики на паузу та нова камера, яка знаходиться ближче до персонажа і динамічніше реагує на те, що відбувається з героєм.

У ПК-версії з’явиться нове налаштування графіки — ULTRA+. Воно значно покращить якість зображення — підвищить якість текстур, збільшить деталізацію, щільність трави, дальність відображення тощо. Також на ПК з’явиться підтримка DLSS 3.

Для консолей розробник обіцяє загальне підвищення якості зображення: покращені текстури, тіні, дальність промальовування, щільність натовпу тощо. Також у грі з’явиться два відеорежими – Ray Tracing (максимальна якість, 30 fps) і Performance (стабільні 60 fps і динамічна зміна роздільної здатності).

Повідомляється також, що версія на Xbox Series S не матиме підтримки трасування променів, а на PS5 гра підтримуватиме функціональність контролера DualSense — адаптивні тригери та тактильний зворотний зв’язок.

Next Gen оновлення додасть у гру функцію глобального прогресу між платформами завдяки “хмарним” збереженням (для цього треба буде увійти у свій обліковий запис). Також у The Witcher 3: Wild Hunt Next Gen з’явиться додатковий контент: новий побічний квест, альтернативний зовнішній вигляд нільфгардської броні, натхненний серіалом Netflix, та велика кількість менш значущих змін у геймплеї та інтерфейсі.