У неділю ввечері у супроводі дещо розгублених оплесків і несамовитого свисту Ілон Маск з’явився на шоу коміка Дейва Шаппелла.

У Твіттері відразу з’явилися відеозаписи його виступу. Відео, зняте користувачем CleoPat48937885, містило більшу частину виступу Маска і швидко стало вірусним. Відтоді цей обліковий запис у Twitter зник, а деякі користувачі Twitter звинуватили мережу і Маска в цензурі.

«Технічно, це було 90% аплодисментів і 10% освистання», – написав він у Twitter після цієї ганебної появи, як стверджує The Verge, і припустив, що це було викликане тим, що він «образив ненормальних лівих з Сан-Франциско». Але наразі цей твіт Маска неможливо знайти.

Сам Дейв Шаппелл неодноразово піддавався критиці за висловлювання на адресу квір-людей, зокрема транссексуалів, у своїх комедійних номерах.

Минулого року співробітники Netflix виступили проти рішення стрімінгу випустити в ефір спеціальний випуск Шаппелла, що містить трансфобні висловлювання. Генеральний директор Netflix Тед Сарандос тоді чітко дав зрозуміти, що він дозволить спеціальним програмам Шаппелла з’явитися на Netflix, оскільки він вважає, що вони не містять мови ненависті, але забезпечують фінансову цінність для компанії.