Toyota розробляє механічну коробку передач, яку вона сподівається використовувати в майбутніх електромобілях, з наміром зробити водіння електрокарів цікавішим для ентузіастів. Проєкт знаходиться в компетенції Lexus, який буде відігравати провідну роль у розробці всіх високопродуктивних електромобілів Toyota.

Поєднання механічної коробки передач з електричною силовою установкою може здатися нелогічним, але Lexus наполягає на тому, що сфера застосування цієї технології виходить за рамки простого перемикання передач.

Замість того, щоб фізично встановлювати механічну коробку передач на задню частину електродвигуна, ця технологія використовує непідключену ручку перемикання передач і педаль зчеплення, які використовують тактильні драйвери для створення відчуття «механіки».

Потім це поєднується з розумним програмним забезпеченням та звуковими генераторами в салоні для створення повного досвіду. Обидва елементи фізично не з’єднані ні з чим, але використовують технологію, вже доступну в сучасних автомобілях, для створення віртуального зворотного зв’язку.

Віртуальна педаль зчеплення не є чимось новим на ринку. Hyundai використовує цю технологію на своєму суперміні i20, а Koenigsegg розробив власну систему на складній трансмісії з декількома зчепленнями, яка дебютувала на суперкарі CC850. Вона відтворює відчуття механічно зв’язаної педалі зчеплення за допомогою тактильного драйвера в самій педалі, подібно до двигунів, приєднаних до сучасних електричних систем рульового управління.