dearMoon: оголошено склад екіпажу першої туристичної місії до Місяця

Японський мільярдер, підприємець, колекціонер творів мистецтва та космічний турист Маедзава Юсаку оголосив склад екіпажу dearMoon, туристичної місії до Місяця, яку він фінансує власним коштом. До екіпажу увійшли фотографи, ютюбери, музиканти, кіноактори та люди інших творчих професій.

До складу dearMoon потрапили:

9 людей з цього списку входять до складу основного екіпажу, Кейтлін Фаррінгтон та Мію – дублери.

Маедзава Юсаку – засновник магазину модного одягу Zozotown та бренду ZOZO, має близько $2 млрд статків. У грудні 2021 року він та відеорежисер Йозо Хірано здійснили політ на МКС на кораблі «Союз МС-20».

Місія dearMoon, яка включає обліт Місяця, має відбутися у 2023 році на кораблі SpaceX Starship. Як відомо, перший випробувальний політ Starship заплановано на грудень 2022 р., і щось підказує нам, що дату старту dearMoon ще декілька разів перенесуть.

На думку Маедзава Юсаку усі учасники проєкту dearMoon отримають неймовірний творчий імпульс, який дозволить їм створювати нові, доки ще небаченими землянами витвори мистецтва.

Це все звучить звісно ж трохи дико, але якщо ми вже готуємося відправити до Місяця митців, то космос дійсно став до усіх нас набагато ближче.