Ще пам’ятаєте такий автомобіль, як Chevrolet Aveo? Колись бестселер автомобільного ринку України вже декілька разів суттєво змінився – і за дизайном, і за географією продажів та виробництва. Ось нещодавно у Мексиці було презентовано хетчбек Chevrolet Aveo нової генерації, який створений у Китаї (спільне підприємство з підключенням американської компанії GM) та й виробляється на китайських заводах. Такий собі приклад глобалізації.

А новий Chevrolet Aveo – це приклад того, що й зараз у світі є місце простим автомобілям, які вміють приємно виглядати. Адже новий хетчбек Chevrolet Aveo отримав великий плаский капот, задні стійки даху наче розділені чорною смугою, а розвинений передній бампер та решітка радіатора прикрашені хромом. Також з’явились перші зображення седана Chevrolet Aveo – він цікавий наявністю додаткових задніх віконець та бамперу з «подвійним вихлопом».

Водночас новий Chevrolet Aveo буде дуже простий за своєю технікою: очікується атмосферний 1,5-літровий двигун (у парі з «механікою» чи «автоматом»), незалежна передня підвіска та напівзалежна задня, звичайні галогенові фари. Дякувати, що не стали економити на безпеці – система ABS та шість подушок безпеки заявлені навіть для базової комплектації. Серед іншого оснащення моделі можна відмітити парктроніки та 15-дюймові колеса з контрастним 2-кольоровим чорно-сріблястим забарвленням. Схоже, новий Chevrolet Aveo має бути гарним – проте відносно доступним: така собі «народна краса».

Виробництво нового Chevrolet Aveo вже розпочалося (нагадаємо – в Китаї), повноцінна презентація призначена на початок 2023 року. Тоді ми й дізнаємось більше технічних нюансів, вартість автомобіля, початок випуску седана. Але вже зараз хочеться сказати: «везіть його в Україну». Чи ні?