Google обіцяє зменшити споживання браузером Chrome батареї та пам’яті з двома новими режимами

Компанія Google випускає два нових режими для Chrome, які призначені для того, щоб зробити браузер менш виснажливим для акумулятора і пам’яті вашої системи. У повідомленні говориться, що за допомогою режиму «Економія пам’яті» Chrome зменшить її використання до 30%.

Режим звільняє пам’ять від відкритих вкладок, які не використовуються. Google також стверджує, що це допоможе зробити роботу з активними вкладками плавнішою. Chrome перезавантажить неактивні вкладки, коли користувач повернеться до них.

Що стосується режиму економії заряду акумулятора, Google заявляє, що він буде вмикатися, коли рівень заряду акумулятора вашого ноутбука падає до 20%. Тоді Chrome обмежить фонову активність і візуальні ефекти на вкладках з відео та анімацією, щоб підвищити автономність.

Ці функції будуть доступні в Chrome m108 для настільних комп’ютерів. Google заявляє, що всі користувачі отримають доступ до них протягом найближчих тижнів, і що компанія починає розгортати збірку вже сьогодні. Ви зможете вимкнути ці режими в налаштуваннях і виключити певні сайти з режиму економії пам’яті.