Microsoft Edge тепер другий у світі за популярністю браузер для настільних ПК, він обійшов Safari

Microsoft Edge обійшов Safari від Apple та став другим за популярністю у світі браузером для настільних комп’ютерів. Про це свідчать дані веб-аналітики StatCounter.

Microsoft Edge зараз використовується на 10,07% настільних комп’ютерів у всьому світі, що на 0,46% випереджає Safari, доля якого становить 9,61%. Google Chrome залишається на першому місці з домінуючою часткою 66,64%, а Firefox від Mozilla стоїть на четвертому з 7,86%.

Як браузер Windows 11 за замовчуванням, популярність Edge зросла останніми місяцями. Вперше ознаки того, що він обжене Safari та посяде друге місце, з’явилися ще в лютому, коли він використовувався на 9,54% настільних комп’ютерів у всьому світі. Ще в січні 2021 року Safari займав 10,38% ринку, що свідчить про поступове падіння популярності протягом останніх 14 місяців.

Проте якщо подивитися на мобільні платформи, то це інша історія, яка підкреслює відсутність у Microsoft мобільної операційної системи після закриття Windows Mobile. Згідно з аналізом StatCounter, браузер Edge навіть не потрапив у шість кращих браузерів для мобільних пристроїв, в той час, як Chrome займає перше місце та має частку 62,87%, а Safari на iPhone та iPad на другому місці з 25,35%. На третьому місці з великим відривом знаходиться Samsung Internet з часткою 4,9%.

Тому якщо подивитися на загальну статистику для настільних комп’ютерів та мобільних пристроїв, Chrome є лідером з 64,36%, Safari знаходиться на другому місці з 19,13%, а Edge займає лише третє місце з 4,07% загальної частки ринку. Далі йдуть Firefox, Samsung Internet та Opera з 3,41%, 2,84% і 2,07% відповідно.

Більше коментарів!