Запуск Advanced Data Protection та наскрізне шифрування в iCloud це доволі big deal в захисті даних від Apple. Широкому загалу ця функція наразі не доступна, але поціновувачі експериментів та бета-версій софту вже можуть випробувати новий захист на власних пристроях.

Одна з функцій, яка отримала наскрізне шифрування, є резервне копіювання iCloud backups. І ось що потрібно, щоб пустити його в дію.

Для початку, доведеться завантажити бета-версію iOS 16.2. Її публічний реліз заплановано на кінець року в США, та на початок наступного року для всіх інших. Далі потрібно впевнитися, що всі пристрої, які додано в iCloud-акаунт, також мають останню версію ОС (або прибрати їх з акаунту). І це також стосується всіх HomePod та Apple TV.

Зображення: TheVerge

Після цього можна спрямувати себе до Налаштувань -> iCloud -> Advanced Data Protection. Для активації функції знадобиться також активувати варіанти відновлення доступу (Account Recovery). Це може бути окремий ключ та довірений контакт. Від останнього потрібно буде підтвердження дії, а 28-символьний ключ краще не загубити.

Після цього треба просто пройти декілька кроків, які запропонує система для активації шифрування. Все готово.