Видача результатів за запитом в Google не завжди одразу показує бажаний або потрібний ресурс серед перших. І якщо проблема не з самим запитом, то іноді доводиться перейти на наступну сторінку пошуку. Google, здається, таке теж не подобається, тому схему роботи почали змінювати.

В США пошуковик запроваджує «безперервне прокручування» — замість відображення кількості сторінок з результатами пошуку після першої десятки, сторінка просто підвантажить наступну групу. Це дозволить користувачу швидше та зручніше переглядати відповідні до запиту посилання.

На мобільних пристроях Google так працює вже понад рік. Тепер це почали запроваджувати й для десктопної версії пошуку.

«Відсьогодні ми запроваджуємо безперервне прокручування на робочому столі англійською мовою в США, щоб ви й надалі могли легко бачити більше результатів пошуку. Коли ви досягнете нижньої частини сторінки результатів пошуку, ви зможете побачити до шести сторінок результатів», — йдеться в повідомленні компанії.

Така практика навряд залишиться ексклюзивом для США, тому скоріше за все й користувачі в Україні можуть розраховувати на безперервне прокручування в найбільшому пошуковику.

Щоправда, раніше в налаштуваннях пошуку можна було вказати бажану кількість зображених результатів. За замовчуванням це 10, але за бажанням користувач мав змогу збільшити цей показник до 100.