Apple частіше за все намагається не “засвітити” свої нові продукти як мінімум до того моменту, коли вони будуть більш-менш готовими до виходу. Одним з таких засекречених проєктів є автівка, над якою, як стверджують інсайдери, компанія працює вже не перший рік.

Останнім часом можна було почути різні версії дати появи Apple Car — від 2024 до 2028 року. Нова інформація вказує на те, що такий “ґаджет” компанія може запустити у 2026 році. При цьому електрокар матиме кастомний чип власного виробництва компанії, одразу не отримає функціональності повністю автономного керування, та вартуватиме менш як $100 000 (раніше цінник тримався на рівні $120 000).

Чутки були різні: у 2017 році компанія «майже покинула ідею», «Hyundai та Kia також причетні до розробки», «проєкт “Титан” (кодова назва автівки всередині компанії) міг бути лише версією автопілота для інших виробників» тощо. Також в команді було чимало кадрових змін, куди компанія наймала спеціалістів з чималим досвідом та високими посадами в виробниках авто.

На початку минулого року Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg розповідав, що до виходу електрокара з автопілотом від Apple залишилася половина десятиліття. Також він наголошував, що компанія має на меті саме автівку з автопілотом.

Оновлена інформація джерел пана Гурмана свідчить, що тепер пріоритетом є не автономне керування, а вихід автівки в принципі. Тож не варто одразу очікувати від Apple машини без керма та педалей.

«Здійснюючи значну зміну для проєкту, компанія зараз планує менш амбітний дизайн, який включатиме кермо та педалі, й підтримуватиме лише повні автономні можливості на автомагістралях», — повідомляють анонімні джерела Гурмана.

Менше з тим, на трасах користувачі все одно можуть отримати свою порцію розваг:

Наразі Apple планує розробити транспортний засіб, який дозволить водіям виконувати інші завдання, скажімо, дивитися фільм чи грати в гру, на автостраді та отримувати попередження з достатнім часом, щоб перейти на ручне керування, якщо вони виїжджають на міські вулиці чи стикаються з поганою погодою. Компанія обговорювала запуск цієї функції спочатку в Північній Америці, а потім її вдосконалення та розширення з часом.

Обчислювальні спроможності автівки також мають бути непогані:

Серцем технології Apple є потужна бортова комп’ютерна система під кодовою назвою Denali (на честь найвищої гірської вершини в Північній Америці), й спеціальний набір датчиків. Продуктивність процесора дорівнює приблизно чотирьом чипам Mac найвищого класу разом узятим, і розробляється інженерною групою компанії. Чип досяг високого стану й вважається майже готовим до виробництва, хоча Apple може зменшити його масштаб до запуску автомобіля, щоб знизити витрати. 

Щодо зовнішності автівки — роботи ще ведуться. Наразі дизайн проєкту «Титан» ще не дістався стадії прототипу. Згідно з планами компанії, його мають завершити наступного року, у 2024 закінчити з набором можливостей, а у 2025 — розпочати тестування. А серед тих, хто зараз працює над проєктом, відзначається чимало відомих імен:

Розробкою автомобіля керує Ульріх Кранц (Ulrich Kranz), колишній генеральний директор Canoo, а також колишні менеджери Tesla, Lamborghini та Porsche. Програмну частину системи очолює колишній менеджер Tesla Стюарт Бауерс (Stuart Bowers), тоді як технікою безпеки, тестуванням та нормативними питаннями займається колишній виконавчий директор Ford Motor Co. Дезі Уйкашевич (Desi Ujkashevic)».