Данило Гетманцев — голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики — заявив, що в Україні не штрафуватимуть бізнес за зберігання пального без ліцензії в зимовий період.

За українським законодавством, компанія повинна мати ліцензію на зберігання пального для власних потреб в період воєнного стану. А якщо умовна кав’ярня, цех або коворкінг таки зберігають пальне без ліцензії, їм може загрожувати штраф у розмірі 500 тис. грн.

Через перебої з живленням українські компанії почали закупляти генератори та зберігати пальне для них. Звідси виникло занепокоєння через потенційні штрафи. Проте Данило Гетманцев стверджує, що причин для цього немає:

«Щодо чергової «зради» із штрафами за зберігання пального без ліцензії — повідомляю, що жодного штрафу на суб’єктів господарювання (крім, звичайно, АЗС, НПЗ та оптовиків) у період зими накладено не буде. Відповідні зміни будуть внесені до законодавства незабаром. Перевірок не буде ані до, ані після змін».

Відповідні зміни до законодавства (про скасування штрафів за зберігання пального для компаній) парламент розгляне найближчим часом, стверджує Гетманцев. Також не будуть проводитися перевірки бізнесів щодо зберігання пального.