Дослідники з Університету Лотарингії розробили систему «Рефлекс на пошкодження» (D-Reflex), за допомогою якої людиноподібний робот TALOS опирається на стіну, коли одна з його ніг зламана, подібно до людини, яка щойно втратила рівновагу. Система на основі нейронних мереж використовує свій досвід (в цьому випадку 882 тисяч навчальних симуляцій), щоб швидко знайти точку на стіні, яка, найімовірніше, забезпечить стабільність.

У результаті, замість того, щоб впасти на землю, робот притискається до стіни, як людина, яка щойно підвернула щиколотку. Це не дуже граціозно, але ефективно в трьох з чотирьох тестів.

D-Reflex не запобігає падінню, він не може врахувати всі можливі положення або поверхні. Він також не допомагає роботу відновитися.

Однак дослідники сподіваються створити систему, яка буде корисною в русі, і уявляють собі роботів, які можуть хапати стільці та інші складні предмети, коли падіння неминуче. Це могло б заощадити витрати на заміну роботів-робітників, які в іншому випадку впали б і розбилися, і могло б призвести до появи більш «натуральних» роботів, які навчаться використовувати навколишнє середовище на свою користь.