Компанія Archer оприлюднила відео першого польоту електричного аеротаксі Archer Maker з переходом від висіння у стилі гелікоптера до горизонтального польоту, при якому підйомна сила створюється завдяки крилам.

Archer Maker – це двомісний eVTOL-прототип компанії, на якому відпрацюються технології, які будуть використовуватися у чотиримісному (плюс пілот) електричному аеротаксі Archer Midnight.

Випробувальний політ з переходом від вертикального переміщення до горизонтального, яке відбувається за рахунок повороту 12 спарених несучих гвинтів, відбувся 1 грудня 2022 р. Під час польоту Archer Maker розігнався до швидкості 170 км/год.

Archer особливо підкреслює, що від першого польоту з зависанням до горизонтального польоту Archer Maker з переходом зі стадії зависання пройшло усього 12 місяців.

Прототип аеротаксі Archer Maker здійснив перший політ з переходом від вертикального зльоту до горизонтального переміщення

Archer Midnight, який використовує таку саму аеродинамічну схему, як і Archer Maker, має здійснити перший політ у другому кварталі 2023 року і надійти замовникам вже у 2025 році.

Насправді Archer вже має замовлення на свої аеротаксі. У серпні 2022 р. авіакомпанія United Airlines заплатила $10 млн депозиту та зробила замовлення відразу на 100 аеротаксі Archer Midnight.