Зовсім нещодавно ситуація з мережами стандарту 5G була такою, що побачити новий індикатор можливо було лише в деяких районах великих міст, наприклад, в США. Але оператори невпинно збільшують зони покриття, а користувачі змінюють свої ґаджети та тарифні плани.

Як повідомляє компанія Erricson, вже до кінця цього року кількість користувачів 5G-мереж становитиме 1 млрд. Звісно, користувачів LTE все ще значно більше, яких нараховується в п’ять разів більше, але спеціалісти Erricson розраховують, що це пік попереднього стандарту, доля якого почне зменшуватися з розвитком мереж з підтримкою вдалого наступника.

Наприклад, цього року кількість абонентів 5G в Північній Америці складатиме 35%. В США доступність середнього діапазону 5G вже є у 80% користувачів. Але, як звертають увагу спеціалісти Erricson, за такі тарифи абонентам доводиться платити більше. В західних країнах Європи схожа ситуація, де тарифи поділяються за швидкістю. Загалом, чверть операторів підвищують тарифи з новим стандартом, де користувачі платять в середньому на 40% більше.