Ілон Маск розкритикував політику Apple в App Store на тлі заяв про те, що компанія, за словами Маска, «погрожувала вилучити» Twitter зі свого магазину.

У наступних твітах Маск виступив проти 30-відсоткового «податку» Apple на покупки в додатку і заявив, що власник App Store цензурує інших розробників. Він також сказав, що Apple «в основному припинила рекламу в Twitter» (Apple — не перший великий рекламодавець, який зробив це за останні тижні).

Це не перший випадок, коли Apple має проблеми з Twitter. У нещодавно опублікованій статті The New York Times колишній керівник відділу довіри та безпеки Twitter Йоель Рот заявив, що рецензенти Apple App Store часто позначали контент у Twitter під час процесу перевірки додатків.

Під час моєї роботи в Twitter представники магазинів додатків регулярно висловлювали занепокоєння з приводу контенту, доступного на нашій платформі, — написав Рот, зазначивши, що рецензенти додатків позначали випадки расових образ і оголеної натури на сервісі. — Навіть попри те, що вони, як видається, значною мірою керуються ручними перевірками, ці процедури перевірки мають силу зірвати плани компанії та спровокувати кризу «потрібні всі вільні руки» на кілька тижнів або місяців.

Маск не уточнив, чи притримує Apple нові оновлення сервісу, чи погрожує взагалі видалити додаток зі свого магазину. Однак є ряд проблем, які можуть стати приводом для додаткової перевірки Twitter.

Минулої неділі The Guardian повідомила, що Twitter спочатку не зміг видалити щойно завантажене відео терористичної атаки в мечеті в Крайстчерчі (Нова Зеландія) 2019 року, аж доки урядовці не попередили компанію про його існування. Активісти також висловлюють широке занепокоєння зростанням мови ненависті та відновленням акаунтів відомих людей, які були заблоковані за порушення політики Twitter щодо мови ненависті.

Apple має суворі, хоча і нерівномірно застосовувані правила, які регулюють контент, який може з’являтися в додатках у її магазині. Parler, конкурент Twitter у сфері свободи слова, було видалено з App Store на кілька місяців через слабкі правила модерації контенту (додаток був відновлений після того, як він розгорнув систему модерації на основі штучного інтелекту). У 2018 році Tumblr заборонив контент для дорослих після нетривалого видалення з App Store.