Видання AUTOCAR оприлюднило нові плани німецької компанії BMW. В переліку — надсучасний електричний седан BMW i3, що має бути побудований на основі BMW серії 3 нової генерації, а також наступний кросовер BMW iХ3. Обидва електромобілі мають бути готові та вийдуть на ринки продажів до 2025 року.

Проте у цій новині цікавіші не самі електромобілі, а майбутнє місце їх виробництва — це новий завод iFactory BMW в Угорщині. Наразі він існує лише у схемах, проте плани на нього величезні.

Цей завод має стати не тільки місцем випуску готових електромобілів, але й фабрикою по виробництву новітніх акумуляторів. Компанія BMW заявляє про використання циліндричних елементів, які матимуть діаметри 46 мм та висоту 95 мм (для седанів/універсалів) або 120 мм (для кросоверів). З таких елементів можна буде збирати акумулятори загальною місткістю від 75 до 150 кВт•год, що дозволить значно збільшити автономність майбутніх електромобілів. Крім того, очікується підтримка технології живлення з напругою 800 В, завдяки чому є можливість на 30% прискорити процес заряджання.

Тож схоже, що новий завод і справді стане для BMW «містком» для переходу на електромобілі якісно наступного рівня. І це має трапитись у 2025 році.