Використання сапфірового скла у звичайних годинниках давно є нормальною практикою. Такі моделі частіше за все трохи дорожчі, але здатні краще витримувати буденні неприємності, після яких перед циферблатом можуть з’явитися подряпини та навіть сколи. Але «розумні» годинники частіше за все використовують простіше захисне скло, окрім деяких моделей.

Зак Нелсон (Zack Nelson) на своєму каналі JerryRigEverything серед іншого приділяє увагу саме витривалості захисного скла різних ґаджетів. Повз «розумні» годинники він також не проходить, тому цього разу він перевірив захист нових моделей Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 та Garmin Fenix 7 Solar.

Так, це не вперше виробники «розумних» годинників використовують сапфірове захисне скло. Випробування пана Нелсона показало, що в цих моделях Apple, Samsung та Garmin не пошкодували грошей на матеріали.

Але серед цієї трійці найвитривалішим виявився саме годинник від Garmin, який також має вмонтовану сонячну панель для заряджання. При цьому скло в Apple Watch Ultra та Samsung Galaxy Watch5 все ж буде важче пошкодити, за звичайне, але дрібні «поранення» вони все одно отримають легше, порівняно з Garmin Fenix 7 Solar.