Цього року підрозділ BMW М святкує власний 50-річний ювілей, тож «німці» приготували безліч подарунків самі собі та своїм шанувальникам. Як це часто буває, головну родзинку залишили на фінал – і це новітнє купе BMW 3.0 CSL, що виготовлено за мотивами легенди 1970-х років з аналогічною назвою.

Новий автомобіль наслідує не тільки ім’я, але й стиль: розширені колісні арки, велетенське антикрило позаду («бетмобіль»!), жовті фари, фірмові наклейки. А ще – зверніть увагу – змінена форма «ніздрів», що явно відрізняється від оформлення купе BMW 4-серії, на основі якого й побудовано модель BMW 3.0 CSL 2023 року.

Окрім зовнішності, автомобіль також отримав багато технічних змін. Під капотом встановлено 6-цилиндровий 3-літровий турбодвигун, що видає 560 «коней» потужності та 550 Нм крутного моменту. Далі в гру включається класична 6-ступенева «механіка» та задній привод, проте з електронно-керованим диференціалом. Крім того, суперкупе BMW 3.0 CSL може запропонувати адаптивну підвіску та 400-міліметрові керамічні гальма з 6-поршневими супортами. Останні приховані за колісними дисками з центральною гайкою-фіксатором та особливими шинами Michelin, що прикрашені цифрою «50»: на честь ювілею!

До речі, таких автомобілів буде вироблено теж лише 50 штук. І кожен з них буде промаркований власним номером, що розміщений на табличці в салоні. Який вирізняється спортивними сидіннями, позначеннями «3.0 CSL», численними деталями з карбону – справжній ексклюзив!

Розуміючи, що автомобіль одразу стане колекційною річчю, компанія BMW вирішила не прогадати й ще раз підкреслити символізм 50-річного ювілею власного М-підрозділу. Як вони це зробили? Дуже просто: встановили вартість нового купе BMW 3.0 CSL на рівні 505050 євро.