Ілон Маск заявив, що програма верифікації в Twitter може повернутися в п’ятницю, 2 грудня, з новою процедурою перевірки особистих даних, щоб розв’язати проблему, коли хтось видає себе за іншу особу чи компанію.

Маск описав новий процес ручної аутентифікації як «болючий, але необхідний». Галочки також будуть різноколірними — золоті для компаній, сірі для уряду та сині для індивідуальних облікових записів.

Як виявилося, пропонувати верифіковані галочки за щомісячну підписку в розмірі $8 доларів без фактичної перевірки особи не було дуже хорошою ідеєю. Після того, як Маск проігнорував попередження працівників Twitter, які займаються питаннями довіри та безпеки, платна підписка на Twitter Blue була запущена і швидко призвела до того, що деякі «перевірені» акаунти видавали себе за відомих громадських діячів та бренди, що відштовхнуло рекламодавців від високоризикованої платформи. З того часу Маск заявив, що компанія не буде перезапускати Twitter Blue доти, доки «ми не будемо впевнені в тому, що значних імітацій не відбудеться».

Маск раніше заявляв, що Twitter «ймовірно, буде використовувати інший колір для організацій, ніж для приватних осіб».

«Всі перевірені люди матимуть однакову синю позначку, оскільки визначення того, що є «помітним», в іншому випадку є занадто суб’єктивним, – написав Маск у своєму твіті. – Люди можуть мати [додатковий] крихітний логотип, що показує їх приналежність до організації, якщо ця організація підтвердить їх приналежність».