Українські розробники Іван Денісов та Андрій Захлюпаний створили додаток «Світло», який дозволяє відстежувати час відключення електрики в декількох точках одночасно.

Застосунок використовує дані з сайту Yasno, тож у поточній ситуації вони не зовсім відповідають дійсності, але коли енергетики стабілізують систему, інформація буде більш реалістична.

Поки що застосунок працює лише для Києва і лише на iOS-смартфонах. Автори працюють над Android-версією. Крім того, в пріоритеті розширення географії, тобто додавання інших міст та областей. Обіцяють додати й попередження за 15 хвилин до планового відключення. А в останній версії додали попередження про екстрені та аварійні відключення.

«Світло» дійсно зручніше, ніж звичайний скріншот сайту Yasno, тому що дозволяє задати декілька локацій і показує час до наступного планового відключення.

У застосунка є спільнота в Телеграм, де можна поставити питання і навіть отримати відповідь від розробників. Але зверніть увагу, «Світло» лише використовує дані Yasno, тобто його автори не відповідають на питання «Коли з’явиться світло?», «Чому для мого будинку помилкові дані?» і таке інше.