У застосунку «Дія» невдовзі можна буде подати документи на реєстрацію шлюбу в онлайн. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Поки що бажаючі можуть записатися на участь у бета-тестуванні сервісу.

«Замість кількох походів до ДРАЦС, черг та гори документів – 10 хвилин на порталі «Дія». Розпочинаємо запис на бета-тест заяви про шлюб онлайн.

Відтепер зможете подати заяву і одразу обрати місце та час, формат та зал, де пройде церемонія. Раніше необхідно було йти до ДРАЦС, заповнювати папірці, вручну вводити особисту інформацію, проходити перевірку держреєстратора. Потім йти в банк, щоб сплатити держмито, і знову повертатися до установи. Після цього обговорити формат церемонії і тільки потім повертатися додому й чекати на заплановану дату.

Спрощуємо процедуру, усуваючи всі бюрократичні процеси. Якщо вам більше 18 років, маєте електронний підпис та другу половинку – долучайтеся до бета-тесту.»

В тестуванні беруть участь лише 24 ДРАЦС, по одному у кожній області, за винятком тимчасово окупованих та прифронтових, плюс додаткові ДРАЦС у Києві та Київській області.

Зверніть увагу – це не одруження онлайн, а лише спрощена онлайн-процедура подання заяви про шлюб. Ну і, крім того, тестуючи послугу, ви замовляєте реальну церемонію одруження.