За три тижні Ілон Маск звільнив майже дві третини персоналу Twitter, який нараховував 7,5 тисяч осіб. Але під час останньої зустрічі зі співробітниками Twitter Маск заявив, що компанія покінчила зі скороченнями та активно набирає співробітників на посади в галузі інженерії та продажів.

Маск не уточнив, на які саме інженерні або посади в продажах наймає Twitter, і зараз компанія не має жодної відкритої вакансії на своєму вебсайті.

«З точки зору критичних наймів, я б сказав, що люди, які чудово пишуть програмне забезпечення, є найвищим пріоритетом», – сказав він під час зустрічі.

Минулого тижня видання The Verge повідомило, що рекрутери Twitter вже звертаються до інженерів з проханням приєднатися до «Twitter 2.0 – компанії Ілона».

Зустріч у понеділок стала першою, на якій співробітники Twitter почули Маска, оскільки він зажадав, щоб всі вони залишилися для його «надзвичайно жорсткого» культурного перезавантаження, що призвело до приблизно 1 тисячі звільнень минулого тижня. Відповідаючи на запитання співробітників протягом пів години зі штаб-квартири Twitter в Сан-Франциско, Маск сказав, що планів перенести головний офіс в Техас, як він зробив з Tesla, немає, але є сенс мати «подвійну штаб-квартиру» в Каліфорнії та Техасі.

«Щоб бути міським цифровим майданчиком,  ми повинні представляти людей з широким спектром поглядів, навіть якщо ми не згодні з цими поглядами», – заявив також Маск.

Він визнав, що його поточна реорганізація компанії «матиме багато помилок», але «стабілізується з часом». Відповідаючи на запитання одного зі співробітників, він сказав, що «значна частина технологічного стека повинна бути перебудована з нуля», а в інший момент зустрічі він припустив, що було б непогано «дещо децентралізувати», створивши інженерні команди в Японії, Індії, Індонезії та Бразилії.

Історично сильне використання Twitter в Японії було особливо відзначено Маском як те, до чого компанія повинна прагнути «в ідеалі в кожній країні без винятку».

«Може здатися, що Twitter орієнтований на США, але насправді він орієнтований на Японію, — сказав він. – В Японії приблизно така ж кількість щоденних активних користувачів, як і в США, попри те, що в Японії проживає третина населення США».

Відповідаючи на питання про компенсацію співробітникам, Маск повторив, що вони отримають опціони на акції Twitter і зможуть регулярно їх переводити в готівку, як це відбувається в SpaceX. Кожен, хто прийде в Twitter зараз, буде працювати в набагато меншій компанії, ніж це було до того, як Маск її очолив.