Tesla відкликає понад 321 тисячу електромобілів через проблему з програмним забезпеченням, яка призводить до неправильної роботи задніх ліхтарів на деяких авто. Виробник оголосив про це в поданні в Національну адміністрацію дорожнього руху і безпеки (NHTSA), повідомляє Reuters. Відкликання охоплює Model 3 та Model Y, виготовлені в США з 2020 по 2023 рік.

«У рідкісних випадках задні ліхтарі на одній або обох сторонах відповідних автомобілів можуть періодично загорятися через аномалію прошивки, яка може викликати помилкове виявлення несправностей під час процесу пробудження автомобіля, – йдеться в повідомленні NHTSA. – Гальмівні лампи, лампи заднього ходу і лампи покажчиків повороту не зачіпаються цим і продовжують працювати як і раніше».

Tesla випустить оновлення програмного забезпечення для розв’язання цієї проблеми. Компанія не отримувала повідомлень про будь-які аварії або травми, пов’язані з помилкою. Автовиробник дізнався про проблему в кінці жовтня. В окремому повідомленні напередодні Tesla відкликала близько 30 тисяч автомобілів через проблему, яка може призвести до неправильного розгортання подушки безпеки переднього пасажира в автомобілях Model X в деяких ситуаціях.

Станом на цей рік Tesla до теперішнього часу здійснила 19 відкликань в США. Раніше в цьому місяці компанія відкликала 40 186 автомобілів Model S і Model X через проблему з програмним забезпеченням, яка могла відключити підсилювач рульового управління для автомобілів, що переїжджають через вибоїни. До цього компанія відкликала понад мільйон автомобілів через неправильну роботу вікон.